• 1
- lepas habis pon malas nak update.. sekarang ni bukan penyakit report.. sudah datang penyakit malas.. penyakit yang common bagi orang yang dah tak apa nak buat.. apa yang aku buat lepas hantar report? nak tau?
WEYMOUTH- 2 jun.. aku pi jenjalan ke weymouth.. tempat tuh tempat pantai + laut + batu2.. tempat kuari batu2 untuk buat bangunan.. bangunan school of architecture UoPortsmouth dibuat dari batu tu laa.. ahehe.. cantik la school dia berbanding ngan bangunan Department of Electrical & Electronic Enggineering.. korok gile.. /me suka tempat yang pemandangannya cantik.. tempat tu mmg gile lawo laa.. pantai pasir.. pantai pebbles(batu yang besar2) + laut yang ada curam tinggi tu.. ala kalau dalam filem orang terjun nak bunuh diri tuh.. kat situ laa.. cantik wooo..
PAIN KILLER- aku pi weymouth dengan pipi kiri yang bengkak.. bertambah teruk plak.. pagi tuh aku tak dapat tido.. and akhir nya.. aku minta kat ina pain killer.. aku makan dua bijik.. supaya tak ler menyusahkan orang lain nak berjalan.. alhamdulillah.. sakit nyer aku tak rasa sangat.. dan dalam masa yang sama aku rasa bersalah ngan diri aku.. tu la first time aku makan pain killer.. tapi 4 jam aje tahan.. and masa nak lunch dia start sakit balik.. aku tak lalu makan.. aku tak leh nak kunyah makanan.. aku cuma tekan2 pipi kanan aku dengan harapan chips aku senang nak ditelan..
- sebelum balik aku beli pain killer kat ASDA.. aku ni.. makan pil tak leh .. ehehehe.. tak dulik dah orang nak kata apa.. aku tak leh nak telan pil.. aku makan pain killer pon.. aku hancoqkan dulu.. bancuh ngan ayaq.. pahtu baru minum.. pain killer tak pahit cam panadol.. so aku rela la nak makan.. ahakss.. dengan rela hati aku nak makan.. kalau setakat demam sket sampai muntah2 tuh.. rela aku tak makan apa.. sakit gigi.. sakit wooo.. gigi geraham bongsu yang nak tumbuh.. gigi kebijaksanaan la katakan.. aheheh..
- kitorang main snake and ladder.. bak kata orang melayu dam ular.. untuk isi masa dalam perjalanan dari weymouth ke southampton.. punyer la kelakar.. kejap naik atas.. kejap lagi turun bawah.. mmg gelak gile aaa.. lege tau.. sebab dah habis sumer2.. pahtu main tanpa pikir nak buat apa lepas nih.. eprmainan bodo tuh pon jadi best.. bukan selalu kitorang leh duduk berempat dan main gitu.. abang adi and meor awal2 lagi dah koma..
- sampai southampton train delay sat.. jadi lepak2 kejap.. and train pon sampai.. train dari southampton ke portsmouth tak ler lawa sangat.. okies laa.. kitorang dok sambil citer2 pasal makanan.. ikan masin laa.. masak lemak laa.. itu la.. ini laa.. iye laa. citer pasal makanan mmg tak habis2.. lagipun tgh lapar pon masa tuh..
BARBQ- 3 jun.. buat barbq kaat rumah kitorang.. sumer orang duduk2 atas rumput kat belakang rumah tuh.. bakar ayam + epal + pear.. epal + pear tuh kene bakar jugak sebab ayam dah habis.. nak tau rasanya camna? cam epal + pear panas.. ahahha.. aku makan septong dua ajek.. meriah.. tapi paling aku suka.. bila sumer orang dah balik.. and tinggal kami ajek.. dok kaat belakang tuh.. sambil menikmati ptg yang indah.. *jiwang*..
POSTER! POSTER!- 4 jun.. siapkan poster untuk project day.. sampai kol 2 setengah pagi aku berjaga.. buat poster.. jangan nak kesian ngan aku.. sebab aku start buat kol 11.30 malam.. ahehehe.. siap jugak poster aku yang belang2 tuh..
PROJECT DAY- 5 jun.. hari untuk menunjuk2 project.. pepagi dah kuar.. and pepagi dah tampal poster.. and round2 sumer2 tempat nak tengok project orang lain.. + tengok poster orang lain.. ini hari terakhir kitorang kat sekolah.. lepas tuh tak jumpa dah.. lunch reramai.. citer2 pasal masa depan.. + masa memula kenal dulu.. sumer orang nak balik negeri... hong kong.. nigeria.. botswana.. malaysia.. greece.. spain.. etc etc.. sedey woo.. hepi and dalam masa yang sama.. berat aje nak tinggalkan Portsmouth...
HUAN ZU GEGE- 6 jun .. dari pagi sampai malam aku bantai tengok vcd huan zu gege emon dari awal sampai la koma.. bangun balik.. tengok and koma kembali.. mmg hari yang sangat malas.. aku tak memasak pon hari tuh.. sumer orang makan kebab.. pi order kat kedai kebab..
RIVER HAMBLE CRUISE- 7 jun.. berkejar ke bus stop nak menyempatkan diri naik boat ke Gosport.. untuk amik one day river hamble cruise.. naik kapal.. Portsmouth ni mmg dikelilingi oleh laut.. + pangkalan tentera laut dari seluruh England.. mmg best laa.. aku suka laut.. dan alhamdulillah aku tak mabuk laut.. aku lebey mabuk naik bas or kereta daripada mabuk laut.. ehehehe.. pemandangan sangat la cantik nya.. iye laa.. naik kapal woo.. tapi.. ehehe.. yang pegi cuma lah orang2 tua.. iyo laa.. yang orang muda sure lah nak pi yang ada disko2 punyer.. maksiat ler.. tak kisah laa.. yang penting aku, noer and emon enjoy.. sepanjang perjalanan makan ajek.. 4 and the half hours on the boat... nak buat apa? sambil pandang2 kan lebey best makan2.. ahehehe.. and lunch sekali dalam tuh.. berlagak gilerss.. tok and nenek2 tuh sengeh ajek tengok kitorang yang muda nih..
- sampai kat river hamble tuh.. lagi laa.. sapa pernah tengok Dawson Creek? cam kat situ laa.. rumah2nya.. kapal2 yang bersidai kat situ.. mmg cantik.. marina dia mmg besaq.. tempat orang2 kaya ajek.. tempat tu pon tempat pengambaran satu siri citer british nih.. Howards Way.. aku tatau apa2 cuma dengar ajek la sambil amik gamba guna camera + digital camcorder aku... tapi mmg lawa laa.. tenang ajek pankreas aku.. and setiap kali aku disapu bayu laut.. mata pon mengantuk.. rasa nak tido.. duduk kat tepi deck tuh.. tengok burung2 ikut aje kapal kitorang kat belakang tuh.. menarik gile..
PAKCIK BLAIR MENANG LAGI- 8 jun.. aku berjaga subuh kol 4 lebey sket.. itu pun dah nak habis waktu dah.. pahtu cirit birit... and tak leh tido lagi.. kat luar dah start terang.. jadi aku turun tengok tv.. mana la ada rancangan.. aku mmg nak sangat ler tau sapa menang... bukak2 ajek.. tengok depa tunjuk Labour Party nyer HQ.. tunggu pakcik Tony mai.. sebab dia menang majoriti 4 ratus lebey... lupa the exact number.. Conservatives seratus lebey ajek.. kalah lagi Pakcik Hagues.. <- betoi ke aku eja nama pakcik tuh.. kitorang boleh mengundi tau.. cuma malas ajek.. /me nak jugak.. buat undi rosak.. ahakss .. ina yang tido kat ruang tamu.. terjaga.. aku tatau nak cakap aper.. cuma " Ina.. Labour Party menang lagi".. ina angguk pahtu koma balik..
- hari ni aku kemas2kan bebarang aku.. hifi masukkan dalam kotak.. kotak dah bersepah2 kat ruang tamu tuh.. trunk aku lom pasang lagi.. 6 trunk + kekotaks nak shipping balik malaysia.. jadi store la aku nyer ruang tamu.. emmm..
- 14 jun - 16 jun.. aku takder kat Portsmouth and tak leh la nak update bende nih.. aku nak pi berjalan ke Cornwall.. kat situ banyak tasik + pemandangan yang indah2.. ahehehe.. tidur kat cottage.. lagi la menarik.. sure cun gile.. sebenarnya tempat yang cantik2 nih.. tak puas pandangan dalam gambar.. kita duduk.. pastu jamu mata kita... sure rasa tenang ajek.. macam kat Weymouth.. pandangan dari atas sangat la cantik.. aku cuma nak duduk + hirup udara dia.. and pandangan puas2.. camcorder aku ada jugak la amik.. tapi siries.. pandangan mata lagi power...
- lepas tuh maybe nak pi France.. insyaAllah kalau ada duit.. kalo daks.. sampai situ ajek la perjalanan aku.. ehehehe.. aku leh duduk rumah kemas2 barang + buiat barbq untuk kami ber 5 .. result dah nak kuar dah... seram aku.. doakan aku ek? TQ a lot.. :)
- terima kasih la kepada sumer2 yang harrassed aku suruh aku update bende nih.. ehehehe.. idzwan + kak Pnut.. and sumer2 laa..
- mama tanya.. nak pakai baju apa graduation day karang? pesan la.. ahehehehe.. /me dah kuar tanduk nak mintak macam2..
- ED... gamba masa pi Isle Of Wight tuh dah cuci dah.. kak Noer nyer aaa.. insyaAllah akak scan-kan.. /me tak leh nak cuci akak nyer.. sebab budget dah pi kat camcorder..

1 comment:

dhd said...

This momentousdecree warcraft leveling came as a great beacon light wow lvl of hope to millions of negroslaves wow power level who had been seared power leveling in the flames of power leveling withering wrath of the lich king power leveling injustice.wrath of the lich king power leveling it came as a WOTLK Power Leveling joyous daybreak to end the long WOTLK Power Leveling night ofcaptivity.WOTLK Power Leveling but one hundred years wlk power leveling later, we must face aoc gold the tragic fact thatthe age of conan power leveling negro is still not free. aoc power leveling one hundred years later,age of conan power leveling the lifeof the negro ffxi gil is still sadly crippled by the final fantasy xi gil manacles ofsegregation guild wars gold and the chains of discrimination. one hundred yearslater, maplestory mesos the negro lives on a lonely island of poverty in themidst of a vast ocean of material prosperity.dog clothes one hundred yearslater

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!