• 0
- hari ni.. gile la aku.. aku buat pasal la plak kat umah tuh.. masa nak kuar pi sekolah tadi ngan em.. aku terasa nak buang ayaq yang bertakung kat dalam tong sampah depan umah tuh.. dalam tuh ada sampah.. aku sakit hati sebab garbage man tuh tak nak amik.. selagi ada ayaq.. jadi aku dah siap2 tuh.. aku pi la buang.. sambil ditunggu dek em.. tak kusangka.. gile laa.. ayaq tu gile busuk.. aku suruh em panggil noer.. mintak tolong siram ayaq bersih.. tapi aku sudah gile tak tahan.. aku nak muntah.. aku lari masuk rumah.. and muntah kat sink.. disgusting.. bayangkan ntah apa ntah dalam plastik hitam sampah tuh.. lama dah.. eheheh.. ina nak tengokl keadaan aku... dier plak muntah.. sebab bau dier gile busuk.. sesangatnya.. akhirnya.. noer and em yang bersihkan.. aku and ina dah lembik.. paling kuat pon tolong angkat ayaq.. em and noer.. sabaq aje.. aku mempercepatkan keje.. tapi tak dapat sambung.. sabo ajek laa ehehe.. bahagian depan tuh dah bersih dah.. tapi rumah pak bau busuk.. eheheh.. nasib badan ler..

- aku sambung tengok citer masam-masam manis.. eheheh.. and aku suka sangat ngan lagu dier.. eheheh.. sambil2 aku tengok aku salin lagu dier.. best jugak layan lagu2 lama nih.. eheheh..


lagusatu
p :
saat yang bahagia datang sekejap saja
namun dalam hatiku tidak dapat melupa
kasih sudah menjelma
meresap dijiwa raga
kekandalah pujaan hati dinda

l:
saat yang bahagia datang sekejap saja
namun dalam hatiku tidak dapat melupa
adinda pujaan jiwa
kekasih yang jelita penawar duka
p:
kandalah harapanku
kekasihku sayang
pohonlah doa restu
malam dan siang

l:
marilah dinda mari
kita bersama memadukan asmara
l&p:2x
saat yang bahagia datang sekejap
saja bawa kisah asmara didalam hidup kita
seandainya kita rindu
sebutlah oh sebut namaku selalu

lagudua
l:
dalam air kuterpandang wajah
adikku yang kupuja
tenteram semula hati gundah
dapat mambang indah

p:
diingatan ku terlukis wajah
abangku yang gagah
baik budi serta ramah tamah
hensem macam gajah

l:
rasa dihati masam-masam manis
rindu asmara

p:
kandaku jangan nangis
hilang rupa lawa timbul rupa naga

l&p:
kalau hidup tak bergurau senda
hilang nikmat cinta
bila rindu mendebarkan
dada tahan nafas saja

kalau hidup tak bergurau senda
hilang nikmat cinta
bila rindu mendebarkan dada
sembunyi bawah tangga

Apa guna berjanji
apa guna berjanji
kalau tak ditepati
kelak teracun hati
tuan sendiri menggigit jari
jangan main asmara
bukan mudah bercinta
yang ditunggu tak tiba
tidur tak lena mandi tak basah
c/o:
dengarlah nasihatku ini
mari hiburkan hati apa guna berduka cita
nanti tuan merana
ohh ohh awaslah wahai kawan
cinta bukan mainan
bila sudah tertawan
tak takut ribut ataupun taufan


- tak habis lagi tengok citer masam2 manis tuh.. tapi nanti malam aku sambung.. sket ajek lagi.. *hashim nak baju koboi dua.. kudaa lapan.. * ehehehe..

- lepas salin lagu2 tuh.. aku pi perform depan em.. eheheh.. info sket.. mak nurkiah.. heroin citer masam2 manis tuh.. is arwah nenek em.. al-fatihah.. *kiah.. kawan hang tu jantan ka pompuan? .. jantan mak... OoooOOoo.. boipren kot?*

- 10 things 1 hate about u.. first time tengok tahun lepas.. vcd.. pahtu tahun ni tengok lagi.. dan lagi.. dan lagi .. dan lagi.. ehehhe... citer tuh besh.. ***** <-- lima bintang ler.. eheheh.. bukan censored ke ape.. eheheh.. and udika.. try tengok "down to u.." that guy from "she's all that".. freddie something jr. .. with that girl from 10 things i hate about u.. ehehhe... kalau nak tengok citer sweet2.. ehehehe.. tapi takleh lawan 10 Things I hate about you.. eheheh.. baru la ni aku nak promote.. ehehe

- aheehehe.. along.. abang tersayang <-- abang darah daging nih.. ehehe.. letak dah mp3 inTeam.. Kasih Kekasih kat ftp dier.. tgh download la nih.. nak tunggu parcel london nih.. lambat giloss.. ahakk ahakss.. sesapa nak.. kabo elr kat aku.. karang aku letak kat hp ni kalau permintaan menggalakkan.. aku jiwang la.. sebab aku dah bertunang.. ahakss.. tapi.. kalau takder tunang and nak jugak mp3 tuh.. kabo ler ek? kat gezbook.. je jenggggggg..

- sok tunang aku nak pi KL.. lapor diri.. and lusa akan berangkat ke sarawak.. bumi kenyalang.. ehehehe.. bebudak rumah ni tau yang aku nyer geografi *sucks*.. cam jauh aje kan? alaa.. sekarang ni pon dah jauh.. apa sangat la sarawak tuh.. lain la dier pi zombabwe ker.. botswana ker.. senegal ker.. kan? syukur laa.. = )

No comments:

Where my heart is

About This Blog

Luahan pankreas cik daun yang kadang-kadang terlupa yang dia sudah jadi ibu dan isteri. Masih kadang-kdang mahu berperangai seperti zaman belajar-belajar (mentah).

Masih belajar-belajar nak jadi ibu dan isteri dan mengekalkan diri jadi anak yang call emaknya seminggu sekali dan kakak yang cool untuk adik-adiknya yang berenam.

Ok!! Saranghae!!!! (buat tangan bentuk love atas kepala)

title3

Followers

About me

My photo
Puncak Jalil, Malaysia
Seorang anak, isteri dan ibu. Penat siot!!